Sterk op het werk - (Werk)

Alle aspecten van werk komen hierbij aan bod. We beginnen bij de deelnemers zelf, die vertellen over hun werkervaring, hun opleiding, hun ideale baan, hun ervaringen met solliciteren. We vergelijken onze verhalen en reageren op elkaar. Ben je geworden wat je wilde worden? Als dat niet het geval is, wat heeft je tegengehouden? Ben je tevreden met wat je tot nu toe bereikt hebt?

Vervolgens gaan we over tot het benoemen van beroepen. Ook lichten we de instanties toe die zich met werk en alles wat daarbij komt kijken, bezighouden: de gemeente, het CWI, de Sociale Dienst, de uitzendbureaus, de vakbonden enz.

Daarna proberen we een groot aantal vragen te beantwoorden, die ook tijdens een sollicitatiegesprek gesteld kunnen worden. Als je op deze vragen een passend antwoord kunt vinden, sta je al steviger in je schoenen.

Na deze opdrachten kan iedereen in de grote groep hierop reageren en vragen stellen.

Daarna vindt de evaluatie van het thema plaats.

Weet waarom je solliciteert naar een baan. Wees niet een van de velen die “gewoon willen werken.” Wat voor een baan past bij jou en wat mis je in je leven zonder die betaalde baan?

Mijn boodschap is: wie betaalt, bepaalt. De baas wil geld verdienen en jij ook.